AdobeStock_267467692.jpeg
Gewicht verliezen

In 2019 had 58,1% van de 50-plussers in Nederlander last van matig of ernstig overgewicht. 

Onze coaches biedt je alle benodigde tools en tricks om een gezond gewicht te verwezenlijken. Je hoeft alleen alle stappen te volgen! 

Risico van overgewicht

Langdurig overgewicht is een risico voor je gezondheid. Mensen met overgewicht zijn sneller moe bij lichamelijke inspanning en hebben vaker last van hun gewrichten. Vooral de knieën, rug en heupen slijten sneller door het extra gewicht dat zij moeten dragen. Ook klachten als spataderen, suikerziekte, trombose en aderverkalking komen vaker voor bij mensen met overgewicht. Bovendien lopen mensen met overgewicht meer risico op hart- en vaatziekten, doordat zij vaak een verhoogd cholesterolgehalte en een hoge bloeddruk hebben. Hoe langer de periode van overgewicht, hoe groter de gezondheidsrisico’s.

Voordelen van bewegen

 ✔ Het verbetert het humeur en geeft energie.

 ✔ Het verhoogt de weerstand en beschermt je tegen de complicaties van virussen

 ✔ Het verbetert/onderhoudt de kwaliteit van je leven.

 ✔ Het is goed voor de mentale gezondheid en draagt bij aan onafhankelijkheid op latere leeftijd.

 ✔ Het helpt om stress kwijt te raken.

 ✔ Het stimuleert de stofwisseling en heeft een positieve invloed op het gewicht.

Begeleiding bij het gewicht verliezen

Bewegen

Het is van essentieel belang om op een veilige en juiste manier te bewegen. De coaches van 50 For Fit zijn gespecialiseerd om bewegen op een tactische manier in te zetten om zo de gewenste resultaten te behalen. 

Voeding

Gezond eten is iets anders dan rigoureus gaan diëten. Het gaat erom dat je het gezonde eetpatroon de rest van je leven kunt volhouden. Je persoonlijke coach helpt je stap voor stap dit gezonde eet patroon te creëren.

 ✔

Wil je dat onze coaches jou ondersteunen met resultaatgericht sporten? Wij bieden je een gratis proefweek  aan op onze locatie om te ervaren hoe wij je kunnen ondersteunen! 
Dit krijg je in de gratis proefweek:
  • Kennismakingsmoment met je persoonlijke coach
  • Een uitgebreid fitheidstest om je beginniveau te schetsen
  • Op maat gemaakte fitnessplan 
  • 1 Groepstraining